Images On Off Font-Size A- A A+

IJHAL AMSTERDAM

Architect: WAA architects, Amsterdam

 

INNOVATIVE MIRROR FINISHES

 

The IJhal – the main pedestrian passageway within Amsterdam‘s Centraal Station – parallels the river IJ. The station and its immediate surroundings are evolving into the centerpiece of a larger master plan. The aim is to create a more welcoming “gateway” to the city for passengers arriving by train, tram, metro, or bus, and to streamline the connections between each mode of transport.


Rounded-reflective elements made out of AMAG AL4 façade AP1 mirror are mounted on the ceiling so as to reflect and radiate the undulating properties of the IJ‘s surface throughout the IJhal, and its adjacent passageways, acknowledging the city‘s historic relationship with water.


Anodized by ALMECO in Milano, Italy, Euramax in Roermond, Netherlands added a protective clearcoat ensuring exterior durability.

 

Source: WAA architects, Amsterdam

Fotos: © Michael Van Oosten